Celovški dvori – dom v središču mestne infrastrukture

Soseska Celovški dvori v Šiški, eni najznamenitejših četrtnih skupnosti v Ljubljani, izkorišča vse prednosti razvite infrastrukture. Dovolj blizu je najožjemu mestnemu jedru, hkrati pa ima hiter dostop do narave, zato izpolnjuje pričakovanja tako ljubiteljev urbanega kot narave.

Neposredna bližina obvoznice in odlične prometne povezave zagotavljajo hiter dostop do vseh koncev mesta in okolice – kamorkoli vas vodijo vsakdanje obveznosti.

Soseska je že pritegnila številne družine, kmalu pa se bodo stanovanja napolnila z novimi stanovalci. Veliko povpraševanja po stanovanjih v Celovških dvorih potrjuje, da soseska s svojo lokacijo in infrastrukturo izpolnjuje vse zahteve sodobnega kupca.

Daljše ali krajše poti so preproste

Lokacija in odlične prometne povezave so značilnost soseske Celovški dvori.

Soseska se nahaja le 4 km od najožjega centra Ljubljane ter nedaleč stran od avtocestnega priključka Ljubljana-sever. Z javnim prevozom je odlično povezana z mestnim jedrom in tudi s širšo Slovenijo, saj je na njenem robu več linij Ljubljanskega potniškega prometa, blizu pa je tudi železniška postaja Litostroj. Tisti, ki svoje poti najraje opravljajo s kolesom, se lahko zanesejo na urejene kolesarske steze.

Hitro po vsakdanjih opravkih

Celovški dvori imajo v svoji bližini na razpolago vso potrebno infrastrukturo, ki omogoča  prijetno bivanje:

 • V neposredni bližini je veliko živilskih trgovin (Mercator, Spar, Hofer itd.), blizu so tudi ekološke trgovine z veliko ponudbo zdrave prehrane (Kalček, Rž itd.).
 • Na bližnji tržnici Koseze lahko vsak dan kupite sveže sadje in zelenjavo, ribe, mleko ter mnoge druge sveže dobrote. Na tržnici Šiška pa lahko poleg tega ob določenih dneh kupujete lokalne pridelke neposredno od kmetov.
 • Eden najsodobnejših nakupovalnih centrov v širši regiji, prenovljeni Mercator center Šiška, se nahaja manj kot dva kilometra od Celovških dvorov. S številnimi, zanimivimi in raznolikimi trgovinami dodatno bogati nakupovalno izbiro soseske.
 • Poslovalnice vseh večjih bank (NLB, SKB, Sberbank, Unicredit itd.) in pošte so od Celovških dvorov oddaljene le nekaj minut hoje.
 • Zdravstveni dom Šiška je od Celovških dvorov oddaljen dober kilometer, najbližja lekarna pet minut hoje.
 • Veterinarska ambulanta in velika trgovina za male živali v bližini soseske prideta prav lastnikom hišnih ljubljenčkov.
 • V bližini soseske je tudi policijska postaja Ljubljana – Šiška, ki je zadolžena za skrb občanov v tem območju Ljubljane. O skrbi PP Ljubljana – Šiška za to območje Ljubljane, si lahko preberete v izjavi komisarja te policijske postaje.

Soseska za vse generacije

 • Vrtci (Vrtec Najdihojca - enota Biba, Vrtec Hansa Christiana Andersena, itd.) se nahajajo v bližini soseske.
 • Osnovne šole (OŠ Valentina Vodnika, OŠ Hinko Smrekar, itd.) so tako blizu Celovških dvorov, da se bodo otroci do šole lahko sprehodili sami.
 • Za rekreacijo in prosti čas so vam na voljo športna igrišča, parki z urbano opremo in otroškimi igrali.
 • Podzemne garaže pod stolpnicami  so v štirih etažah, kar zagotavlja nemoteno in mirno druženje na prostem. Garaže so prostorne in varne, parkirna mesta so zagotovljena za vse lastnike stanovanj in poslovnih prostorov ter obiskovalce.

Soseska za kakovostno preživljanje prostega časa

 • Knjižnica Šiška je od soseske oddaljena 5 minut hoje. Poleg širokega nabora leposlovnih in strokovnih gradiv bližnjim stanovalcem ponuja prostorno študijsko in časopisno čitalnico, organizira pa tudi številne zabavne in izobraževalne prireditve: srečanja, delavnice, literarne večere in strokovna ter potopisna predavanja.
 • Kino Šiška in Vodnikova domačija z bogatim glasbenim in kulturnim programom skrbita, da Šiška postaja eno najpomembnejših kulturnih središč Ljubljane. V Hali Tivoli pa je še vedno živahno koncertno dogajanje.
 • Športni park Tivoli ponuja veliko možnosti za športno udejstvovanje (hala in bazen Tivoli, zunanje drsališče, teniška igrišča, športni center, itd.).
 • Športni center Ilirija, športni društvi Gib in Triglav ter večji fitnes centri še dodatno bogatijo športno ponudbo v okolici soseske.
 • Hiter pobeg v naravo omogočajo številne sprehajalne in kolesarske poti v bližini soseske. Rožnik, do katerega je 15 minut hoje, nudi neskončno možnosti za rekreacijo in oddih. Čez Rožnik se lahko sprehodite do parka Tivoli, ali pa se do njega odpravite po cesti. Koseški bajer je priljubljena točka za sprehod, do njega je prav tako 15 minut hoje. Mimo bajerja vodi Pot spominov in tovarištva, zeleni obroč Ljubljane.